Yaptığımız İşlerden Resimler



Yalıtımda Sıkça Sorulan Sorular

Isı yalıtımının ses yalıtımına katkısı var mıdır?
Isı yalıtımının ses yalıtımına katkısı vardır. Mineral kökenli ısı yalıtım levhaları (taşyünü, cam yünü, vb.) ile yapılan ısı yalıtım uygulamalarının ses yalıtımına katkısı daha fazladır.
Binalarımıza nüfuz eden su, yapılarımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını, suyun çatılarımızdan veya tavanlarımızdan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar.
Isı yalıtımı uygulanan alandan dışarıya olan ısı kaybını azaltır, Uygulamadan sonra yapılması gereken ekstra bir maliyete gerek yoktur, kalıcıdır ve bakım gerektirmez, Kışın ısıtma, yaz ise soğutma giderlerinin düşmesine katkı sağlar, Uygulama alanlarında ısının homojen dağılımını sağlar, Rutubeti önler, yaşam alanlarında sağlıklı nemden uzak bir ortam oluşturur, İç yüzeylerde terleme sonucu oluşan küfü, siyah lekeleri, sıva ya da boyaların kabarmasını engeller, Binalarda ısı hareketleri ve buhar yoğunlaşması sonucu oluşabilecek hasarı engeller, Atmosfere giden karbondioksit miktarını düşürerek, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
Isı yalıtımı bina içindeki ortam sıcaklığının maksimum süre ile muhafaza edilmesi için uygulanır. Kışın ısınmak, yazın serinlemek için harcadığımız enerji ve yakıttan tasarruf sağlar. Konutun soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirir. Bu yüzden sıcak iklimlerde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Binanın ısı yalıtımı yapılmayan diğer cepheleri ve çatı, duvar, döşeme, çıkma, cam ve doğrama gibi bileşenler ısı kaybına devam eder. Bu nedenle tüm cephe ve bileşenlerine ısı yalıtımı uygulanmalıdır. Tek cephe ısı yalıtım uygulamaları kesinlikle yeterli değildir.